Osnovni podatki o centru
Predstavitev
Organiziranost ŠC PET
Spletne učilnice
Energetska izkaznica ŠC PET
Dokumenti
Novice & obvestila
Koledar dogodkov
Dogodki
Projekti
Center za informatiko INFOkab
Novice in obvestila

Slavnostna podelitev priznanj in pohval najuspešnejšim dijakom ŠC PET 2014 (10.06.2014)

Predsednik je v uvodu z zanimanjem prisluhnil glasbeni točki dijakov, ki so zaigrali na eko bobne ter predstavitvi EKOšole in šolskega vrta. Nato se je sprehodil med stojnicami, kjer so dijaki z veseljem predstavili projekte MEPI (Mednarodno priznanje za mlade), Ja-Ye (Junior Achievement Young Enterprise) oziroma Mladi podjetnik,  Leonardo da Vinci – mobilnost in Comenius - Inovativno učenje ter raziskovalne naloge, ki so bile nagrajene na državnem tekmovanju, ob maketah, ki so jih dijaki izdelali sami, pa so razložili pomen telekomunikacijskih omrežij.

IMG_0372__Mobile_.JPG

IMG_0368__Mobile_.JPG

IMG_0374__Mobile_.JPG

IMG_0410__Mobile_.JPGIMG_0380__Mobile_.JPGIMG_0385__Mobile_.JPG

Začetek podelitve je popestril dijak Matic Kelvišar iz 3. letnika, ki je na harmoniko zaigral skladbo Na golici. Vse zbrane sta v predavalnici nagovorila direktorica ŠC PET Ljubljana, dr. Tatjana Novak, in predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor. Gospod predsednik je še posebej poudaril, kako pomembno je učenje in znanje, ki ga ima posameznik. Sledila je podelitev priznanj in nagrad najboljšim dijakom športnikom in dijakom, ki so dosegli najvidnejša mesta na državnem nivoju s področja raziskovalnih nalog in tekmovanj na različnih področjih iz znanja ter dijakom, ki so dosegli v času šolanja odličen učni uspeh.

IMG_0432__Mobile_.JPG

IMG_0438__Mobile_.JPG

IMG_0451__Mobile_.JPG

Podeljevalca priznanj in pohval najuspešnejšim dijakom športnikom sta bila smučarska skakalka Špela Rogelj, udeleženka zimskih olimpijskih iger v Sočiju 2014, in nogometaš Nogometnega kluba Celje MIHA ZAJC, reprezentant Slovenije do 21 let.

IMG_0459__Mobile_.JPG

Dijakom, ki so dosegli visoka državna priznanja na tekmovanjih na različnih področjih in odličnim dijakom, je priznanja podelil ravnatelj Srednje tehniške in strokovne šole, gospod Srečko Lanjšček.

Po prejetih plaketah je sledilo slavnostno fotografiranje dijakov s predsednikom, gospodom Borutom Pahorjem. Slavnostno podelitev smo zaključili z glasbeno točko Ti moja rožica, ki jo je zaigral na harmoniko Matic Kelvišar.

Predsednik Republike Slovenije je nato obiskal tudi študente Višje strokovne šole programa Telekomunikacije, ki so mu predstavili Start up aplikacijo – android model, ki ga lahko poganjaš z mobilnim telefonom, ter mu razložili pomen izdelane aplikacije za širšo uporabo.

IMG_0518__Mobile_.JPG

IMG_0492__Mobile_.JPG

IMG_0496__Mobile_.JPG

Po uri obiska pri nas se je predsednik poslovil, za njegov obisk pa smo se mu še enkrat zahvalili s simbolično pozornostjo s promocijskimi izdelki ŠC PET Ljubljana.