Šolska športna tekmovanja


PRVA EKIPA ROKOMETAŠEV ŠC PET OSVOJILA 2. MESTO V LJUBLJANI,

2. EKIPA JE BILA TRETJA


V četrtek, 24.11.2016, se je v dvorani Tivoli končalo prvenstvo ljubljanskih srednjih šol v rokometu. V prvem polfinalu sta se pomerili prva in druga ekipa ŠC PET. Z rezultatom 18 : 11 je zmagala prva ekipa za katero so nastopali igralci 3. in 4. letnika. Drugi polfinalni par je bil gimnazija Šiška in Šolski center Ljubljana. Pričakovano so slavili Šiškarji 22 : 11. V tekmi za 3. mesto je ekipa ŠC PET 2 po odlični igri premagala ŠC Ljubljana z 18 : 16. V drugi ekipi so nastopili le igralci 1. in 2. letnika zato si fantje zaslužijo vse pohvale. V velikem finalu pa sta se pomerili ekipi ŠC PET 1 in gimnazije Šiška. Ekipa ŠC PET je bila precej oslabljena saj zaradi poškodbe niso mogli nastopiti Dino Jurinić, Igor Katić in Gal Škorc. Šiška je zasluženo zmagala z rezultatom 18 : 14, oba finalista pa sta se uvrstila na državno prvenstvo.


Iskrene čestitke vsem rokometašem ŠC PET, ki so odlično zastopali barve naše šole. Čestitke tudi organizatorju, RK Olimpija, vsem sodnikom ter na koncu vsem nastopajočim za lepe tekme in športno obnašanje! Kot zanimivost lahko povemo, da je organizator pripravil za prve tri uvrščene ekipe lepe medalje in skulpture iz lesa, saj je mesto Ljubljana v letu 2016 zelena prestolnica Evrope in se spodobi, da smo tudi športniki vključeni v ta prelep ekološki projekt.


Za prvo ekipo ŠC PET so nastopili: Maks Sadar, Matic Planinšek, Juš Lovšin, Jaka Ilc, Domen Cimperman, Luka Mandelj, Tom Legen, Andraž Černe, Žan Podobnik, Dino Jurinić, Jakob Hostnik (v finalu ni igral), Gal Škorc in Igor Katić.


Za drugo ekipo ŠC PET so nastopili: Nikola Cvijić, Espinal Alcantara Ariel Joaquin Tito, Gašper Hočevar, Domen Garantini, Andraž Zaman, Peter Etling, Gal Pibernik, Erik Ramić Švajger, Kristjan Židanek, Matevž Belaj, Domen Jamnik in Jani Stojanov (v finalu ni igral zaradi poškodbe). 


 Fotogalerija - klik


FINALE DRŽAVNEGA PRVENSTVA V MALEM NOGOMETU ZA DIJAKINJE

Dijakinje ŠC PET so dosegle največji uspeh na šolskih športnih tekmovanjih v malem nogometu. Uvrstile so se v finalni turnir, ki je bil 10. 5. v Dvorani Leona Štuklja v Novem mestu.

V polfinalni tekmi so se pomerile z aktualnimi državnimi prvakinjami – Gimnazijo Šiška. V izenačeni in napeti tekmi so bile boljše tekmice in zmagale z rezultatom 2:1.

V tekmi za tretje mesto so naše dijakinje gladko premagale Gimnazijo Murska Sobota z rezultatom 5:1. Državne prvakinje so ponovno postale dijakinje Gimnazije Šiška.

Dijaki Šolskega centra Novo Mesto so poskrbeli za neposredni prenos vseh tekem. Tekme si lahko ogledate na: https://www.youtube.com/watch?v=imq9yK6ohNY.

Ekipa ŠC PET: Nika Šapek, Zala Vindišar, Ana Černelič, Tjaša Kavšak, Nina Ekić, Maruša Grandovec, Nika Pintarič, Sarah Ljubljankić, Jasna Osmanagić, Simona Soldat, Patricija Kramžar.

DSC02364.JPG

 Fotogalerija - klik


SREDNJEŠOLSKO ATLETSKO PRVENSTVO SLOVENIJE 

(Domžale - sreda, 18. maj 2016)

Na srednješolskem atletskem prvenstvu Slovenije,  ki je bilo, 18. maja 2016, v Domžalah, je barve ŠC PET zastopalo pet dijakov in ena dijakinja; na to tekmovanje so se uvrstili z odličnimi rezultati na področnem prvenstvu Ljubljane, v torek, 10. maja 2016.

Njihovi rezultati na DP pa so bili sledeči:

Sabina Požun – 11. mesto (krogla)

Luka Mandelj – 8. mesto (100 m)

Dejan Klemenčič  - 14. mesto (skok v višino – 170 cm)

Štafeta – 7. mesto (Luka Mandelj, Armin Hamzić, Jurij Španja in David Gavranić)


                                                                                                          Vodja ekipe: Milena Furlan

IMG_6414.JPG

Fotogalerija - klik na povezavo


FINALE DRŽAVNEGA ROKOMETNEGA PRVENSTVA ZA DIJAKINJE

 Rokometna ekipa dijakinj STSŠ ŠC PET je v letošnjem šolskem letu dosegla enega največjih uspehov v zgodovini šole na tem področju – po 4 letih jim je ponovno uspela uvrstitev na finalni turnir, torej preboj med 4 najboljše srednje šole v Sloveniji.  Poleg naše šole so se v finale uvrstile: I. gimnazija v Celju, Gimnazija Kranj in Gimnazija Šiška. Izjemen uspeh za ekipo naše šole! Dijakinje so na finalnem turnirju, ki se je odvijal 14. 4. 2016 v dvorani vojašnice Edvarda Peperka, sicer izgubile obe tekmi, vendar so se borile po svojih najboljših močeh in dosegle odlično 4. mesto v državi. Iskrene čestitke vsem dijakinjam, ki so nastopile za ekipo naše šole in trenerju Juretu Kavšku za strokovno vodenje ekipe, aktivu učiteljev športne vzgoje za izjemno delo z dijakinjami pri pouku ŠVZ ter na finalu in predhodnih nivojih tekmovanja ter vodstvu centra in šole za vso podporo skozi celoten ciklus tekmovanja. Hvala navijačem, ki ste na finalu ekipo spodbujali s tribun. Včeraj je bil za rokometno ekipo dijakinj poseben dan, ki bo verjamem pri vsaki izmed njih našel posebno mesto in se ga bodo z veseljem spominjale. Srečno in hvala za vse izjemne predstave dvema dijakinjama, ki se igralno poslavljajo od ekipe (Tamara Boškić in Jana Juvan) ter na snidenje vsem ostalim drugo šolsko leto, ko bomo začeli nov ciklus tekmovanja z zagonom in izkušnjami, ki smo jih dobili letos. 

Petra Primožič, vodja ekipe

FOTOGALERIJA - klik

DSC01969.JPG


LJUBLJANSKO SREDNJEŠOLSKO TEKMOVANJE V FLOORBALLU

V prilogi si lahko pogledate dva video posnetka in fotografije fantov in deklet z letošnjega ljubljanskega srednješolskega tekmovanja v floorballu. Ekipa ŠC PET pri fantih in dekletih na tem tekmovanju je osvojila odlično 5. mesto. ČESTITAMO!

video dijaki

fotografije dijaki

video dijakinje

fotografije dijakinje