Najuspešnejši športniki

ŠPELA ROGELJ MLADINSKA SVETOVNA PODPRVAKINJA

Špela Rogelj, dijakinja športnega oddelka 2C na Šolskem centru za pošto, ekonomijo in telekomunikacije – ŠC PET, je na mladinskem svetovnem prvenstvu v smučarskih skokih v estonskem Otepääju osvojila naslov mladinske svetovne podprvakinje. Od nje je bila boljša le Francozinja Coline Mattel, tretje mesto pa je zasedla Japonka Yuki Ito. S tem rezultatom je Špela Rogelj dosegla največji uspeh slovenskega ženskega skakanja na mladinskih svetovnih prvenstvih.

Špela je drugo mesto zasedala že po prvi seriji, v finalu pa še enkrat dokazala, da je res v pravem trenutku dosegla vrhunsko formo ter še enkrat doskočila pri 96,5 m, kar je bilo zanesljivo dovolj za srebrno medaljo. Slovenski uspeh sta dopolnili še Eva Logar s 7. mestom ter Urša Bogataj z 11. mestom.

Špela Rogelj je po tekmi izjavila: »Zelo sem vesela današnjega rezultata. Dve leti nazaj sem bila diskvalificirana, danes pa sta mi uspela dva dobra skoka. Sebi sem dokazala, da sem v odlični formi in že se veselim bližajočega svetovnega prvenstva članic v Oslu.«

__pela_Rogelj___podelitev.jpg

__pela_Rogelj_2.jpg

__pela_Rogelj_3.jpg

__pela_Rogelj_1.JPG